
Hər bir kəsin evində duzlu suya (duza) qoyulan tərəvəzlər, xiyar şorabası, pomidor şorabası var. Xüsusilə qışda süfrələrin bəzəyi olan turşuların inanılmaz faydaları var.
AzNews.az xəbər verir ki, turşunu yedikdən sonra onların suyunun müxtəlif xüsusiyyətlərindən faydalana bilərsiniz. Turşu suyunun bir çox faydalı xüsusiyyətlərini təqdim edirik:
Mədə bulantısını aradan qaldırır.
Turşu suyunun tərkibinə olan asit maddə mədə bulalantısını aparmağa kömək edir.
Ağcaqanad və ya hər hansı bir böcəyin dişləməsi zamanı kömək edir.
Ağcaqanadın dişlədiyi hissədə qaşınıtı olur və sonra qabarmağa başlayır. Turşu suyuna pambığı batırın ve qaşınan hissəyə sürtün. Qısa müddətdə qaşıntıların keçdiyini görəcəksiniz.
.
Solan bitkiləri canlandırır.
Evdə və ya baxçada solan bitkiləriniz varsa turşu suyu ile sulayın. Turşunun tərkibindəki potasyum bitkilər üçün faydalıdır. Turşudakı asit, toprağın PH dəyərini artırır.
Əzələ ağrılarını aradan qaldırır.
Turşu suyunda yüksək miqdarda sodyum ve potasyum olduğu üçün idman etməzdən əvvəl bir, iki stəkan turşu suyu içmək məsləhət görülür.
Misi parıldadır.
Evdə uzun müddət istifadə etmədiyiniz mis qablarınız varsa, pambığı turşu suyuna batırıb onlara sürtsəniz parıldayacaqlar.
Ərzaların ömrünü uzadır.
Tərəvəzlər tez xarab olan qidalardır. Evdəki tərəvəzləri turşu suyunda saxlasanız onların ömrünü 1 həftə uzadacaqsınız.
Mədə hıcqırtısını aparır.
Turşu suyunu bal ilə qarışdırıb içsəniz mədə hıcqırtısı keçəcək.
Salatlara və ətə dad verir.
Turşu suyu ile əti qarışdırsanız, bişirdikdə dadı mükəmməl olacaq.
Salatlara sirkə əvəzinə turşu suyu vursanız ləzzətli olacaq.
Günəş yanığını aparır.
Turşu suyuna pambığı batırıb həmin hissəyə sürtsəniz, yanma hissini biraz azaldacaq.
Farangiti sağaldır.
Bir stəkan turşu suyunu içsəniz farangitiniz keçəcək.