Yaxşı işləməyən bağırsaqlar kilo artımına, piylənməyə və bir çox xəstəliklərin yaranmasına səbəb olur. Bunun qarşısını almaq üçünsə, bir çox vasitələr var ki, onlardan da ən əsasları təbii qida olan meyvələrdir.

Əncir qurusu ən gözəl lifli qidalardan sayılır və bağırsaqdakı zəhərli tullantıların atılmasına kömək edir. Tərkibində qlükoza, yüksək şəkər olduğundan şəkər xəstələrinin çox istifadə etməmələri tövsiyyə olunur.

Ərik qurusu südlə dəmlənib içilsə, bağırsaqları çox gözəl yumşaldar və qəbizliyi aradan qaldırar.

Üzüm və kişmiş də bağırsaqları rahatlandırır. Lakin bunu da şəkər xəstələri yesələr, diqqət etsinlər.

Qəbizlikdən pozulmuş bağırsağa kəvər də çox gözəl təsir edir. Əsasən düyüsüz bişirilməsi məsləhətdir.

Zeytun yağı bağırsaq tərəfindən rahat və tez sorulan yağdır. Ona görə də qəbizliyi olanlara məsləhətdir.

.