Bənzədiyi orqanlara yaxşı təsir edən qidaların sayı hədsiz dərəcədə çoxdur. Məhz onlardan bəzilərini sizlərə təqdim edirik. 

Yerkökü - Göz
 
Kökdə olan beta-karotin gözə yaxşı təsir edir.
 
Kərəviz - Sümük
 
Kərəvizdə olan silisium, sümüyə gücünü verən elementdir. Eyni zamanda, kərəviz də sümük də 23% nisbətində natriuma malikdir.
 
Zəncəfil - Mədə
 
Mədənin ən yaxın dostlarından biri olan zəncəfil, əsrlər əvvəl belə qusma və dəniz tutması kimi hallarda işlədilirdi.
 
Üzüm - Ağciyər
 
Üzümün ağciyərə ən faydalı olduğu bölgə alveollardır. Ağciyər riskini azaldan üzüm bundan başqa, proantosiyanidin adı verilən bir antioksidanta sahibdir. Allergik astmaya da yaxşı təsiri məlumdur.
 
Şirin Kartof - Mədəaltı Vəzi
 
Şirin kartof, qan təzyiqini normallaşdıraraq, mədəaltı vəzin funksiyasını daha rahat etməsini təmin edir. Və tərkibində yüksək miqdarda, mədəaltı vəzi xərçənginin böyüməsini əngəlləyən B6 vitamini var.
 
Göbələk - Qulaq
 
Göbələk, D vitamini daşıdığına görə eşitmə itkisinə mane olur.
 
Pomidor - Ürək
 
Pomidor, daşıdığı likopen və C vitamini ürəyə fayda verir.
 
Qreypfrut - Sinə
 
Qreypfrutda olan limonoid adlı fitokimyəvi maddə döş xərçəngini mane olur.
 
Qoz - Beyin
 
Qoz, omega-3, fol turşusu və E vitamini baxımından ən dəyərli quru meyvə olaraq beyinə faydası böyükdür.(qadin.az)
.